Activiteit

Het Montesquieu Instituut organiseert geregeld diverse activiteiten, zoals debatten, symposia en boekpresentaties. Ze worden georganiseerd op verschillende locaties in Den Haag, vaak in samenwerking met partners.

De sprekers en het publiek

De activiteiten gaan altijd over een politiek bestuurlijk thema, met een Europese of een nationale invalshoek. Het doel van de activiteiten is om een brug te slaan tussen de wetenschap en de samenleving. Hierin staan dialoog en duiding centraal; de thema's worden altijd vanuit verschillende perspectieven belicht. Dit gebeurt door een divers panel, dat kan bestaan uit experts, wetenschappers, politici en journalisten. Vaak staat het panel onder leiding van een van onze vaste moderatoren; Irene de Kruif, Stéphane Alonso, Eva Kuit en Kees Boonman.

 

Spreeek

SPREEEK_Logo_Geel_RGB

De activiteiten van het Montesquieu Instituut zijn onderdeel van Spreeek, een samenwerkingsverband van een groeiend aantal Haagse instellingen. Samen houden we mooie gesprekken en organiseren we debatten over maatschappelijk actuele thema’s. Daarnaast zorgt Spreeek voor kruisbestuiving en coproductie om zoveel mogelijk publiek te bereiken en te interesseren om mee te doen.