Socrateslezing Rob Wijnberg: 'Een hoopvol alternatief'

donderdag 11 november 2021, 11:00

DEN HAAG (PDC) - Een optimistisch verhaal tegen cynisme en vóór verandering. Dat is het thema van de Socrateslezing 'Een hoopvol alternatief' van filosoof en journalist Rob Wijnberg.

Volgens Wijnberg, oprichter van de Correspondent, is waarheid door de eeuwen heen een product geworden. Het kan worden verkocht en geconsumeerd, met afbrokkelende solidariteit en groeiend populisme tot gevolg. Kan het nog anders? Wijnberg is hoopvol. In zijn lezing schetst hij een toekomstig alternatief, gericht op dat wat we met elkaar gemeen hebben. Dat is meer dan we denken.

De Socrateslezing wordt jaarlijks georganiseerd door het Humanistisch Verbond en geeft commentaar op maatschappelijke ontwikkelingen vanuit een humanistisch perspectief. Bekende Nederlandse en internationale schrijvers, filosofen, wetenschappers en kunstenaars, zowel denkers als doeners, hebben de lezing eerder voorgedragen. De lezing zal gegeven worden in Amersfoort, Den Haag, Amsterdam en Leeuwarden. Meer informatie over data en tickets is te vinden via deze link.