Film & Gesprek: Notes from Brussels

 • film & gesprek afbeelding

  Op 11 mei vertoonde Film & Gesprek de documentaire Notes from Brussels. De documentaire laat het verhaal zien van drie sterk gemotiveerde vrouwen die bij de Brusselse instellingen hun Europese droom nastreven.

 • Na afloop van de film volgde een nagesprek met de regisseur van de film Nadine van Loon, auteur van de roman 'Brussel' Basje Bender, en moderator Maaike Jongema van het Montesquieu Instituut.

  Nadine van Loon’s documentaire debuut 'Notes from Brussels' onthult het menselijke gezicht achter de 'Brusselse bubbel'. De film vervlecht drie intieme portretten van vrouwen in verschillende fases van hun leven; een jonge Franse politiek assistent in het Europees Parlement, een Poolse journalist en een Duitse topambtenaar bij de Europese Commissie.

  In de film reflecteren de hoofdpersonen op fundamentele vragen. Welke offers zijn we bereid te maken om onze carrière op de rails te houden? Welke keuzes zouden we al terugblikkend heroverwegen?

  Film & Gesprek is onderdeel van Democratie in Debat, een samenwerking tussen Filmhuis Den Haag, het Montesquieu Instituut, Internationaal Perscentrum Nieuwspoort en ProDemos.

  Democratie in Debat