CPG weer betrokken bij evaluatie kabinetsformatie

vrijdag 24 juni 2022, 13:45

De Tweede Kamer heeft de evaluatie van de langdurige kabinetsformatie 2021/22 toegewezen aan een onderzoeksteam bestaande uit Carla van Baalen (emeritus-hoogleraar parlementaire geschiedenis en voormalig directeur CPG), Alexander van Kessel (onderzoeker CPG), Paul Bovend'Eert (hoogleraar staatsrecht RU) en Mark van Twist (hoogleraar bestuurskunde Erasmus Universiteit Rotterdam, decaan Nederlandse School voor Openbaar Bestuur).

Van Kessel en Bovend'Eert waren ook betrokken bij de evaluaties van de kabinetsformaties van 2012 en 2017; Van Baalen eerder bij die van 2012. Van Twist werkte eerder met Van Baalen, Bovend'Eert en Van Kessel samen in het historisch onderzoeksteam 'Inkomen Koning' (2017). ‘Met deze opdracht bestendigt het CPG zijn rol als betrokkene en expert op het gebied van de evaluatie van kabinetsformaties’, aldus Ronald Kroeze (directeur CPG).

Eerder bracht het Montesquieu Instituut in de bundel 'Lang, heel lang' als een eerste terugblik uit op de kabinetsformatie van 2021-2022. Hier was ook Alexander van Kessel van het CPG bij betrokken.

Bron: CPG