Het Generatie aan Zet jongerenmanifest: maak Flevoland nóg mooier

donderdag 4 augustus 2022, 13:30

DEN HAAG (PDC) - 'Vergeet ons niet, zorg voor ons en geef ons een plek.' Dat schreef een groep jongeren van het Generatie aan Zet-project MEP Flevoland in het jongerenmanifest dat zij hebben opgestuurd naar de provincie Flevoland, gemeentes en diverse politici.

Want, zo stelden zij, Flevoland is mooi en kan nóg mooier! Hoe? Daarvoor hebben zij genoeg ideeën, varierend van de agrarische sector tot de zorg, en van acceptatie van LHBTI+ tot betere infrastructuur en fietspaden. Inmiddels is het manifest opgepikt door Omroep Flevoland en ook binnenlandsbestuur.nl heeft er een stuk over geschreven. Het doel van het manifest was om een signaal af te geven en uiteindelijk met bestuurders en politici in gesprek te gaan.

De jongeren deden mee aan Generatie aan Zet, het maatschappelijke diensttijd project van het Montesquieu Instituut en het Debatbureau. Het project is ingericht om jongeren te helpen om hun idealen in de praktijk te brengen. Onder begeleiding van een deskundige geven jongeren gastlessen, organiseren ze events of gaan ze in gesprek met bestuurders over onderwerpen die zij belangrijk vinden.