Kijken achter de schermen bij bewindspersonen in boek 'De top kijkt om'

maandag 15 augustus 2022, 11:56

DEN HAAG (PDC) - De eerste editie van de jaarlijkse publicatie 'De top kijkt om' is afgelopen week gepubliceerd. In het boek reflecteren voormalige bewindspersonen en topambtenaren op hun loopbaan. In hun eigen woorden vertellen zij over welke aanpak zij genomen hebben om hun beleidsdoelstellingen te halen.

De inleiding wordt verzorgd door hoogleraren bestuurskunde Caspar van den Berg en Paul 't Hart. In hun inleiding lichten zij de 'Haagse binnenwereld' toe en schrijven tien regels voor waar topambtenaren en ministers zich aan moeten houden, mits zij willen overleven aan de top. Na de inleiding volgen de artikelen naar aanleiding van de gesprekken met twintig oud-bewindspersonen en oud-topambtenaren.

Het boek 'De top kijkt om' is een jaarlijkse publicatie gepubliceerd met het doel om de geleerde lessen vanuit het verleden beschikbaar te maken voor huidige bewindspersonen en geïnteresseerden. Een gratis digitale editie van het boek is te vinden op de site van de Algemene Bestuursdienst. Het is ook mogelijk om een papieren kopie toegestuurd te krijgen.

Bron: Algemene Bestuursdienst