Prinsjesfestival 2022: in gesprek over grenzen

woensdag 31 augustus 2022, 17:00

DEN HAAG (PDC) - Dit jaar vindt het Prinsjesfestival plaats van 14 tot en met 20 september. Tijdens deze editie van het festival staan grenzen centraal. De organisatie vindt het belangrijk dat bezoekers zich afvragen wanneer onze eigen vrijheid raakt aan die van een ander. Wanneer botst dit met elkaar?

Ook dit jaar vinden er weer diverse activiteiten plaats. Een daarvan is de jaarlijkse Prinsjeslezing, die op de eerste dag van het festival plaatsvindt. Deze lezing wordt gegeven door de Nationale Ombudsman Reinier van Zutphen. Waar begint de verantwoordelijkheid van de overheid en waar houdt die op? Wat is de basis waarop de burger kan vertrouwen?

Later in de week volgt ook de speechwedstrijd de Prinsjesrede. Op 16 september worden drie genomineerde speeches voorgedragen door toneelspelers van Het Nationale toneel en wordt de winnaar bekend gemaakt. Het programma bestaat verder uit een analyse van speeches van Zelensky en Poetin.

Meer informatie over het festival, het programma en hoe je kunt deelnemen aan de verschillende activiteiten, vind je op de website van het Prinsjesfestival.

Bron: Prinsjesfestival