HOT avond Europa in de Koninklijke Schouwburg op maandag 3 april

woensdag 22 maart 2023, 11:05

DEN HAAG (PDC) - Op maandagavond 3 april 2023 organiseren Het Nationale Theater, de Europese Beweging Nederland en het Huis van Europa "HOT avond Europa. Over nieuwe verbeelding en de toekomst van Europa." Deze avond gaat over het samen met acteurs, musici en sprekers bouwen aan het verhaal over wat mogelijk is, ondanks alle crises. Onder andere gedragswetenschapper Glenn Helberg levert een bijdrage en de resultaten uit de ateliers Possible Futures of Europe door Godelieve van Heteren worden gebruikt.

De Europese Beweging Nederland heeft voor Het Huis van Europa vijf van deze ateliers georganiseerd waarin de mogelijke toekomstbeelden van Europa werden besproken op vijf thema's: duurzaamheid, veiligheid, identiteit, economie en cultuur. In de ateliers stond de vraag centraal: wat zijn veelbelovende wegen voorwaarts, weg uit de huidige grote crises?

Maxine Palit de Jongh schreef speciaal voor deze avond een theaterdialoog in het kader van de atelierserie. Maxine was bij alle ateliers aanwezig en haar dialoog zal daar op reflecteren.

Naast de theaterdialoog is er veel muziek van onder meer pianist Gerard Bouwhuis en Remco de Jong en Florentijn Boddendijk. Er is literatuur en poëzie!

Praktische informatie

Datum: maandag 3 april 2023, 20.15 uur

Locatie: Koninklijke Schouwburg, Den Haag

Meer informatie en aanmelden: tickets zijn gratis en via de website van het Nationale Theater te bestellen