Podcast Het spel en de macht #6: Is een nieuwe bestuurscultuur mogelijk?

maandag 22 mei 2023, 9:45
Het spel en de macht aflevering 6

Al decennia zien we pieken en dalen in de focus op een ideologisch debat of een pragmatische oplossing. De uitdaging voor politici lijkt balans vinden tussen verantwoordelijkheid nemen en ontevreden kiezers vertegenwoordigen. Hoe moet de politiek veranderen om die balans te bereiken? En kunnen we daar wel komen, of is een nieuwe bestuurscultuur eerder een illusie?

In deze aflevering kijken Caelesta, Simon en Arend naar de verschillende onderdelen die dit seizoen voorbij kwamen. Hoe staat het met onze (nieuwe) bestuurscultuur?

In samenwerking met het Montesquieu Instituut maakt het Centrum voor Nederlandse Politiek en Bestuur (CNPB) een podcast over 'de nieuwe bestuurscultuur'. Wat is er eigenlijk terecht gekomen van deze veelgebruikte term? En hoe uit zich de nieuwe bestuurscultuur in Nederland? In vijf afleveringen gaan experts op verschillende deelonderwerpen van deze 'nieuwe bestuurscultuur' in.

Het Spel & De Macht is een podcast van het Centrum voor Nederlandse Politiek en Bestuur van Universiteit Leiden en het Montesquieu Instituut. Dit is het vijfde seizoen van de podcast. De redactie en productie zijn in handen van Caelesta Braun, Simon Otjes en Arend Viëtor.

Naar de podcast

Direct luisteren