Prinsjesfestival 2023: Met elkaar over twintig jaar - Welke keuzes vraagt dat nu?

woensdag 9 augustus 2023, 14:00
Logo Prinsjesfestival

DEN HAAG (PDC) - Van 13 tot en met 19 september 2023 vindt het jaarlijkse Prinsjesfestival plaats, zoals gebruikelijk in de week voor Prinsjesdag. Het thema is dit jaar: 'Met elkaar over twintig jaar – Welke keuzes vraagt dat nu?'.

Op Prinsjesdag zijn alle ogen gericht op de plannen voor volgend jaar. Keuzes die nu gemaakt worden, werken door tot ver na 2024. Veel problemen van vandaag zullen niet binnen een jaar zijn opgelost. Of het nu gaat om vrede en veiligheid, migratie, klimaatverandering, huisvesting of de toekomst van de landbouw. Het zijn allemaal onderwerpen die nog lang op de politieke agenda zullen staan. Hoe ziet onze samenleving eruit over twintig jaar? Welke keuzes vraagt dat nu? En hoe zorgen we ervoor dat alle generaties daarbij aan bod komen?

Tijdens deze week worden diverse activiteiten georganiseerd voor verschilende doelgroepen. Zo is er een PrinsjesLezing, dit jaar gehouden door Marko Hekkert, de directeur van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL), en keren ook de PrinsjesPubquiz en het PrinsjesCabaret terug.

Meer informatie over het festival, het programma en hoe je kunt deelnemen aan de verschillende evenementen vind je op de website van het Prinsjesfestival.

Bron: Prinsjesfestival