Hofvijver augustus: Nieuw Sociaal CDA?

maandag 28 augustus 2023, 13:00

DEN HAAG (PDC) - "Nieuw Sociaal Contract, de nieuwe partij van het onafhankelijke Kamerlid Pieter Omtzigt, vertoont zoveel ‘gelijkenissen’ met het CDA dat de afkorting ook kan staan voor Nieuw Sociaal CDA." Dat stellen Gerrit Voerman en Léonie de Jonge van het DNPP in het augustusnummer van de Hofvijver. De partij scoort hoog in de peilingen, maar wat zijn eigenlijk haar standpunten? Daar gaan zij in een longread op in.

In de aanloop naar de verkiezingen van 22 november besteedt het augustusnummer van De Hofvijver aandacht aan verschillende aspecten van de verkiezingscampagne. Wat is de betrouwbaarheid van vroege opiniepeilingen? Waarom organiseren partijen geen lijsttrekkersverkiezingen meer? En luidt de overgang van Rutte naar Yesilgöz een ruk naar rechts in bij de VVD?

Daarnaast besteedt het augustusnummer ook aandacht aan de Europese Unie (EU) en haar lidstaten. Zo is er aandacht voor de afgelopen Spaanse verkiezingen, de aankomende Poolse verkiezingen en blikt Jan Werts vooruit op het stapeltje uitdagingen in het komende EU-jaar.