Bezoek van Indonesische delegatie aan het Montesquieu Instituut

dinsdag 19 september 2023, 15:45

DEN HAAG (PDC) - Op 19 september heeft een delegatie van het ministerie van Administratieve en Bureaucratische Hervorming van Indonesië een bezoek gebracht aan het Montesquieu Instituut. De ontmoeting vond plaats bij de Campus Den Haag van de Universiteit Leiden.

In aanloop naar de Indonesische presidentsverkiezingen van februari 2024 bereidt de delegatie momenteel een adviesrapport over bestuurlijke vernieuwingen en hervormingen voor de komende nieuwe regering voor. Ter oriëntatie hiervan is de delegatie voor een vijfdaags bezoek in Nederland en België om hier te spreken met diverse instanties en organisaties.

Tijdens het bezoek aan Nederland ging de delegatie in gesprek met leden van het Montesquieu Instituut onder leiding van Aalt Willem Heringa (voorzitter van het bestuur) en Kutsal Yesilkagit (vicevoorzitter van het bestuur). Hierbij is onder andere gesproken over de verschillen en overeenkomsten tussen Indonesische en Nederlandse overheidsinstanties, de rol en ontwikkeling van ministeries en kabinetsformaties in Nederland.

 
Bezoek Indonesische delegatie 19 september 2023