Montesquieu Instituut: van wetenschap naar samenleving

Debat: Politiek of militair strategisch? Nederlandse defensie in het Midden-Oosten

Soldaat met geweer

Momenteel neemt de Nederlandse krijgsmacht deel aan meerdere missies in het Midden-Oosten. In het Actualiteitendebat van woensdag 4 maart zijn de huidige en eerdere Nederlandse missies in het Midden-Oosten onderwerp van debat.

Wie spelen een rol in de besluitvorming rondom militaire missies en welke invloed heeft het parlement daarop? Welke invalshoeken zijn te ontwaren in het politieke debat over de Nederlandse defensie-inzet?

Martijn Kitzen, universitair hoofddocent aan de Nederlandse Defensie academie, verzorgt de inleiding en is panellid. Carolien Roelants (Midden-Oostenexpert en NRC-journalist), André Bosman (Tweede Kamerlid voor de VVD) en Sadet Karabulut (Tweede Kamerlid voor de SP) nemen ook deel aan het panel. Moderator is Eva Kuit.

Inhoud

1.

Praktische informatie

Datum: woensdag 4 maart 2020 van 17.15 tot ca. 18.30 uur

Locatie: Internationaal Perscentrum Nieuwspoort, Lange Poten 10 te Den Haag

Na afloop vindt u foto's en een video-opname van het Actualiteitendebat op deze pagina.

2.

Aanmelding

U kunt zich aanmelden via het aanmeldformulier. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via debat@montesquieu-instituut.nl.

Wilt u na afloop eten in Nieuwspoort? Reserveren kan via het aanmeldformulier.

3.

Democratie in Debat

Het Actualiteitendebat is onderdeel van Democratie in Debat, een samenwerking van het Montesquieu Instituut, Nieuwspoort, ProDemos en Filmhuis Den Haag.

 
Democratie in Debat