Montesquieu Instituut: van wetenschap naar samenleving

Actualiteitendebat: Kernenergie, de manier om de klimaatdoelen te halen?

Kernenergie

Huishoudens, bedrijven en mobiliteit kunnen niet zonder energie. Maar energieopwekking (uit traditionele bronnen) geeft veel CO2 uitstoot, iets wat haaks staat op het behalen van de gestelde klimaatdoelen. Is kernenergie een realistische oplossing om CO2-uitstoot te verminderen en toch genoeg energie te hebben om Nederland draaiende te houden? Wat zijn de voor- en nadelen van kernenergie? En met het oog op de aankomende verkiezingen: wat zeggen politieke partijen erover in hun programma's en hoe staan andere Europese landen in deze kwestie? Deze vragen staan centraal op woensdag 9 december.

Martin Scheepers (Research Manager energietransitie bij TNO) leidt het onderwerp in. Daarna gaat hij in gesprek met Tom van der Lee (Tweede Kamerlid, GroenLinks), Agnes Mulder (Tweede Kamerlid, CDA) en Remco de Boer (onderzoeker en publicist op het gebied van energietransitie). Eva Kuit modereert het debat.

1.

Praktische informatie

Datum: woensdag 9 december 2020 van 17.15 tot ca. 18.30 uur

Locatie: Livestream (YouTube Montesquieu Instituut) en Internationaal Perscentrum Nieuwspoort, Lange Poten 10 te Den Haag

Na afloop vindt u foto's, een video-opname en verslag van het Actualiteitendebat op deze pagina.

2.

Aanmelding

Dit debat wordt via een livestream uitgezonden. Uw aanmelding dient als registratie en biedt ons de mogelijkheid om u op de hoogte te houden van ontwikkelingen in de aanloop naar het debat. Op de dag van het debat sturen wij de link naar de livestream van het debat naar uw e-mailadres.

Indien de coronamaatregelen het toelaten is er een beperkt aantal plekken in de zaal. Wilt u fysiek aanwezig zijn, vink dit dan aan. U ontvangt uiterlijk maandag 7 december bericht als u een plek toebedeeld hebt gekregen.

Als u de optie 'Ja, ik wil fysiek bij het debat aanwezig zijn en wacht bevestiging hiervan af' aangevinkt heeft en toch verhinderd bent, wilt u dit dan doorgeven via debat@montesquieu-instituut.nl?

3.

Partner

Parlement & Wetenschap is bij dit debat betrokken. Meer informatie vindt u op de website: ga naar Parlement & Wetenschap.

4.

Democratie in Debat

Het Actualiteitendebat is onderdeel van Democratie in Debat, een samenwerking van het Montesquieu Instituut, Nieuwspoort, ProDemos en Filmhuis Den Haag.

 
Democratie in Debat