Boekpresentatie: Wilders gewogen: 15 jaar reuring in de Nederlandse politiek

 • Geert Wilders in de Tweede Kamer
  Bron: Gerrit Voerman en Koen Vossen

  Op woensdag 11 september presenteerden Gerrit Voerman en Koen Vossen de bundel 'Wilders gewogen: 15 jaar reuring in de Nederlandse politiek.' Hoe hebben de partij en het electoraat zich ontwikkeld? En wat is de toekomst van de PVV?

 • Voorzijde Bundel Wilders Gewogen
  Bron: Gerrit Voerman en Koen Vossen

  In september 2004 stapte Geert Wilders uit de Tweede Kamerfractie van de VVD. Hij richtte in 2006 de PVV op, waarmee hij de afgelopen jaren het politieke debat wist te domineren. In de bundel 'Wilders gewogen: 15 jaar reuring in de Nederlandse politiek', geredigeerd door Gerrit Voerman en Koen Vossen, wordt de balans opgemaakt. Hoe hebben het partijprogramma en het electoraat zich in de loop der jaren ontwikkeld? Wat is de invloed van de PVV op de Nederlandse politiek geweest? En hoe ziet de toekomst van de PVV eruit, nu er met Forum voor Democratie een rechtse concurrent op het politieke toneel is verschenen?

  Op woensdag 11 september werd het boek gepresenteerd op de Campus Den Haag van de Universiteit Leiden. Ariejan Korteweg, politiek verslaggever van de Volkskrant sprak over de toekomst van de PVV.

  Lees hier het verslag van de boekpresentatie op 11 september 2019.

  Lees hier de spreektekst van Koen Vossen. Ook staan de lezing en de powerpoint van Ariejan Korteweg online. Daarnaast werd een ingekorte versie van de lezing van Ariejan Korteweg op 21 september 2019 in de Volkskrant gepubliceerd.

  Ook berichtten het Friesch Dagblad, het NRC en het Reformatorisch Dagblad over de presentatie.

  Koen Vossen
  Ariejan Korteweg
  Gerrit Voerman
  Het publiek luistert aandachtig
  Het publiek luistert aandachtig
  Het publiek luistert aandachtig
  Ariejan Korteweg
  Er wordt een vraag gesteld uit het publiek
   

  Fotograaf: Kevin Bergenhenegouwen / PDC

  Bij gebruik van deze foto's graag de bron vermelden.