Jan Schinkelshoek

foto Jan Schinkelshoek
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)

Jan Schinkelshoek (1953) was van 30 november 2006 tot 17 juni 2010 Tweede Kamerlid van het CDA. Hij was eerder parlementair journalist, voorlichter van het CDA, directeur voorlichting van het ministerie van Justitie, hoofdredacteur van de 'Haagsche Courant' en directeur communicatie van de Rabobank. Sinds 2010 is hij zelfstandig communicatieadviseur. De heer Schinkelshoek was als Kamerlid onder meer woordvoerder binnenlands bestuur en initiatiefnemer voor de 'parlementaire zelfreflectie'. Tevens was hij ondervoorzitter van de parlementaire onderzoekscommissie financieel stelsel.

 

Jan Schinkelshoek is hoofdredacteur van De Hofvijver, de nieuwsbrief van het Montesquieu Instituut. Daarnaast deelt hij geregeld zijn visie op de politiek vanuit zijn achtergrond als voormalig Tweede Kamerlid.

Schinkelshoek was van 2006 tot 2010 Tweede Kamerlid van het CDA. Hij was eerder parlementair journalist, voorlichter en campagneleider van het CDA, directeur voorlichting van het ministerie van Justitie, hoofdredacteur van de 'Haagsche Courant' en directeur communicatie van de Rabobank. Sinds 2010 is hij zelfstandig communicatieadviseur.