Klaartje Peters

foto Klaartje Peters
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Judith den Hollander

Klaartje Peters is bestuurskundige, en promoveerde in 1999 op onderzoek naar de machtsverhoudingen in Nederland, een proefschrift getiteld 'Verdeelde macht'. Sinds 2004 werkt zij als zelfstandig onderzoeker en publicist op het brede terrein van politiek en bestuur. Van haar verschenen een boek over het Nederlandse provinciebestuur, getiteld 'Het opgeblazen bestuur', en 'Een doodgewoon kabinet', over de paarse kabinetten tussen 1994 en 2002. De laatste jaren doet zij vooral onderzoek naar het lokaal bestuur en lokale democratie, en naar interbestuurlijke verhoudingen en is ze voor 1 dag per week verbonden aan de UM als bijzonder hoogleraar Lokaal en regionaal bestuur.

 

Klaartje Peters is als fellow betrokken bij het Montesquieu Instituut. Zij is bestuurskundige, en werkt als zelfstandig onderzoeker en publicist. Ze is voor een dag per week verbonden aan Universiteit Maastricht als bijzonder hoogleraar lokaal en regionaal bestuur.

De laatste jaren doet zij vooral onderzoek naar lokale democratie, regionaal bestuur en interbestuurlijke verhoudingen. Eerder schreef ze een boek over het Nederlandse provinciebestuur, getiteld 'Het opgeblazen bestuur' en 'Een doodgewoon kabinet', over de paarse kabinetten tussen 1994 en 2002.