Vierde verkiezingsnummer van De Hofvijver verschenen

dinsdag 14 maart 2017, 14:16

DEN HAAG (PDC) - De 'nieuwe' Tweede Kamer zal grotendeels bestaan uit hoogopgeleide parlementariërs. Dat blijkt uit onderzoek van het Parlementair Documentatie Centrum dat in het vierde verkiezingsnummer van De Hofvijver is gepresenteerd. PDC bekeek daarvoor de opleidingen van kandidaat-Kamerleden op de verschillende lijsten. Ook werd gekeken waar zij hun studie hebben gevolgd.

Jan Schinkelshoek geeft een eerste impressie bij een verkiezingscampagne die bijna voorbij is. Terugkijkend: de verkiezingscampagne 2017 was lang niet zo ruw als gevreesd. Daarnaast pleit Nicolas Cramer naar aanleiding van ontwikkelingen in de journalistiek voor nuancering binnen overzichtsjournalistiek. En Marc Chavannes schijnt zijn licht op de de verkiezingstijd als vergrootglastijd.

Verder vraagt Wieger Krämer zich af of het verkiezingsaffiche in de nabije toekomst uit het straatbeeld verdwijnt. Ten slotte: een artikel over het project 'Kiezen op afstand', over het virtuele stemlokaal en de elektronische stembus en over verkiezingen als feest van de democratie.