Montesquieu Instituut: van wetenschap naar samenleving

Verkiezingsjaar 2017: weg met de status quo?

European Council
Bron: The Council of the European Union

Na de Nederlandse, Franse en Britse verkiezingen, zullen in oktober ook de Duitse verkiezingen achter de rug zijn.

Blijft Angela Merkel stevig in het zadel zitten? Of wordt het toch oud EU-topman Martin Schulz die het stokje overneemt in Berlijn? Welke gevolgen heeft het voor de versterkte Frans-Duitse as die de kersverse Franse president Emmanuel Macron voor ogen heeft?

Op welke manier beïnvloeden de nieuwe machtsverhoudingen de gang van zaken in de Europese Unie? En hoe past de positie van Nederland in dit geheel?

Hoogleraar Europese geschiedenis en integratie Mathieu Segers geeft een inleiding op het onderwerp, waarna hij met Michèle de Waard, FD-columniste Wereldzaken, Kathalijne Buitenweg, Kamerlid en voormalig Europarlementariër GroenLinks, en Tom de Bruijn, oud Permanent Vertegenwoordiger in Brussel, in debat gaat. Het debat staat wederom onder leiding van Max van Weezel.

Inhoud

1.

Praktische informatie

Datum: Woensdag 4 oktober 2017 van 17.15 tot ca. 18.30 uur

Locatie: Internationaal Perscentrum Nieuwspoort, Lange Poten 10 te Den Haag

2.

Aanmelding

Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via debat@montesquieu-instituut.nl.

Wilt u na afloop eten in Nieuwspoort? Reserveren kan via het aanmeldformulier.

3.

Achtergrondinformatie

Het actualiteitendebat is een samenwerking van het Montesquieu Instituut, Nieuwspoort, ProDemos en het Filmhuis Den Haag.

Wilt u meer lezen over (veranderende) machtsverhoudingen in Europa?