'Koninkrijk op eieren' over 10 jaar opheffing van de Antillen gratis te downloaden

Met dank overgenomen van Montesquieu Instituut (MI), gepubliceerd op vrijdag 16 oktober 2020, 10:52.

DEN HAAG (PDC) - Op 10 oktober 2020 was het precies 10 jaar geleden dat het land Nederlandse Antillen werd opgeheven. Hierbij werden Curaçao en Sint Maarten autonome landen binnen het Koninkrijk, en werden Bonaire, Sint Eustatius en Saba bijzondere gemeenten van Nederland.

De vraag doemt op of dit heeft opgeleverd waarvoor het bedoeld was. Is het Koninkrijk der Nederlanden inderdaad beter gaan functioneren? Zijn de burgers - met name die in de Caribische delen - er op vooruitgegaan? En hebben de nieuwe verhoudingen een positief effect op de sfeer tussen de bestuurders?

In het recent verschenen boek 'Koninkrijk op Eieren' trachten vijftig bewindslieden, volksvertegenwoordigers en professionele volgers van het Koninkrijk antwoord te geven op deze vragen. Zij doen dit op uitnodiging van emeritus hoogleraar en fellow van het Montesquieu Instituut prof.dr. Joop van den Berg en oud-parlementair verslaggever René Zwart. Het voorwoord is geschreven door de voorzitter van het Comité Koninkrijksrelaties, prof.mr. Pieter van Vollenhoven.

'Koninkrijk op eieren' (224 pagina's) is als e-boek en pdf gratis te downloaden via de website Koninkrijk.nu.