Hansko Broeksteeg

foto Hansko Broeksteeg
Naar de originele foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Hansko Broeksteeg

Hansko Broeksteeg (Berghem, 1974) is universitair docent staats- en bestuursrecht. Van 1992 tot 1997 studeerde hij rechten in Utrecht, met afstudeerrichting Staat, Bestuur en Rechtsbescherming. Tijdens zijn studie liep hij stage bij de Tweede Kamer. Van 1997 tot 2001 werkte Hansko Broeksteeg als onderzoeker in opleiding aan de Rijksuniversiteit Groningen, waar hij in april 2004 promoveerde op het proefschrift 'Verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid in het staatsrecht'. Hij publiceert vooral over onderwerpen op het gebied van het politieke staatsrecht en het gemeenterecht.

 

Hansko Broeksteeg is als fellow betrokken bij het Montesquieu Instituut. Hij is hoogleraar Staatsrecht aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Radboud Universiteit en publiceert regelmatig in bundels van de Montesquieu Reeks en in de Hofvijver.

Zijn onderzoek richt zich op het politieke staatsrecht (met betrekking tot de verhouding tussen regering en parlement), het gemeenterecht en politieke grondrechten, zoals het kiesrecht, de vrijheid van godsdienst, van vereniging en van onderwijs. Broeksteeg is tevens lid van Onderzoekscentrum voor Staat en Recht (SteR).