Dr. Jan Werts

foto Dr. Jan Werts
Naar de originele foto (verschijnt in een nieuw venster)

Jan Werts is sinds 1976 journalist en publicist in Brussel, waar hij eerder onder meer werkte als correspondent van de Haagsche Courant. Verder was hij zes jaar als journalist werkzaam in Washington. Hij promoveerde in 1991 aan de Vrije Universiteit Brussel in het Europees en internationaal recht op een dissertatie over de Europese Raad. In 2008 verscheen hiervan een herziene versie. Schrijft analyses over Europese Toppen, gebundeld in het document Hoe Europa al tien jaar lang crises bevecht - 100 plus analyses van Jan Werts.

 

Jan Werts is correspondent in Brussel van het Montesquieu Instituut. Hij is gespecialiseerd in de rol van de Europese Raad. Een verzameling van zijn analyses is te vinden via Hoe Europa al tien jaar lang crises bevecht - 100 plus analyses van Jan Werts.

Werts is bovendien actief voor de Clingendael Spectator, en was eerder Brussels correspondent van o.a. de Haagsche Courant. Verder was hij zes jaar als journalist werkzaam in Washington. Hij promoveerde in 1991 aan de Vrije Universiteit Brussel cum laude op dissertatie The European Council. In 2008 en nogmaals 2021 verscheen hiervan een geheel herziene versie. Hij publiceerde ook andere boeken over de EU, onder meer als coauteur. Hij ontving in 2001 de Europese Persprijs uit handen van Prime Minister Edward Heath.