Arco Timmermans

foto Arco Timmermans
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)

Arco Timmermans (1964) is sinds 1 september 2013 Bijzonder Hoogleraar Public Affairs aan de Universiteit Leiden en is sinds 2014 als fellow verbonden aan het Montesquieu Instituut. Daarvoor was hij onderzoeksdirecteur van het Montesquieu Instituut en daarvoor was hij universitair docent bestuurswetenschappen in Delft, Enschede en Leiden. Hij werkte eerder als onderzoeker en docent bij het Europees Universitair Instituut in Florence. Sinds 2006 is de heer Timmermans nauw betrokken bij een internationaal onderzoek naar publieke en politieke agendavorming (politiek van de aandacht).

 

Arco Timmermans is als fellow verbonden aan het Montesquieu Instituut, waar hij zijn kennis deelt over public affairs. Ook schrijft hij jaarlijks voor De Hofvijver een taalkundige analyse van de troonrede.

Timmermans is Bijzonder Hoogleraar Public Affairs aan de Universiteit Leiden, waarbij hij zicht richt op de dynamiek van de publieke en politieke agenda en de rol van allerlei typen belangenbehartigers. Bij dit onderzoek en onderwijs op het gebied van public affairs draait het ook om het bevorderen van de dialoog tussen wetenschap en praktijk.