Caelesta Braun

foto Caelesta Braun
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Caelesta Braun

Prof. Caelesta Braun (1979) is sinds 2020 hoogleraar bestuurskunde en burgermaatschappij in Leiden, Campus Den Haag. Eerder was zij universitair docent in Utrecht en aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en daarvoor onderzoeker en docent aan de Universiteit van Antwerpen. Caelesta Braun onderzoekt de rol van externe stakeholders in het publieke besluitvormingsproces. Daarnaast bestudeert zij onder meer hoe maatschappelijke organisaties succesvol publiek beleid kunnen beïnvloeden.

 

Caelesta Braun is als fellow verbonden aan het Montesquieu Instituut. Zij is gespecialiseerd in belangenbehartiging en publieke besluitvorming, zowel op politiek vlak als in uitvoerende organisaties als toezichthouders.

Braun is hoogleraar bestuurskunde en burgermaatschappij aan de Universiteit Leiden. Zij is tevens lid van de Raad voor het Openbaar Bestuur. Haar onderzoek richt zich op de rol van externe stakeholders in het publieke besluitvormingsproces. Daarnaast bestudeert zij onder meer hoe maatschappelijke organisaties succesvol publiek beleid kunnen beïnvloeden.