Gastonderzoek Annemarie Walter bij het MI

maandag 30 september 2013, 15:28

Annemarie Walter is vanaf september 2013 verbonden aan het Montesquieu Instituut. Zij is Universitair Docent Politieke Communicatie bij de afdeling Communicatiewetenschap aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Zij studeerde politicologie aan de Universiteit Leiden en promoveerde in 2012 aan de Universiteit van Amsterdam (UVA) op het proefschrift getiteld: “Negative Campaigning in Western Europe: Beyond the Vote-Seeking Perspective”.

Het tweede semester van 2010 was zij Fulbright gastonderzoeker bij de afdeling Politieke Wetenschap aan de Universiteit van North Carolina Chapel Hill. Haar onderzoeksinteresses liggen op het gebied van politieke communicatie en politiek gedrag, in het bijzonder verkiezingscampagnes, partijstrategie, verkiezingsnieuws, de relatie tussen media en politiek, campagne effecten, nieuwe media, politieke advertenties, verkiezingsdebatten en inhoudsanalyse.

Aan het Montesquieu Instituut zal zij werken aan een VENI voorstel over de effecten van negatieve campagnevoering in meerpartijenstelsels.