Haagsch College: Het militaire Rusland - NAVO college

Christ Klep bij het Haagsch College

Sinds de crisis in Oekraïne zijn de spanningen weer opgelaaid tussen twee oude vijanden: de NAVO-landen en Rusland. Is een militaire confrontatie echt uitgesloten?

Christ Klep nam op maandagavond 23 februari 2015 de recente militaire geschiedenis van Rusland onder de loep en sprak over de kracht van het huidige Russische leger. Ook keek hij naar het antwoord van de NAVO op de recente spanning en stelde hij de vraag hoe dit gaat aflopen.

Christ Klep is militair historicus, onderzoeker en gastdocent aan verschillende universiteiten.

;

De redactie van Europa NU, partner van het Montesquieu Instituut, zette alle relevante informatie over dit college op een rij in onderstaand factsheet.

Haagsch College is een initiatief van Newscollege waarbij het Montesquieu Instituut een van de partners is. Vanuit het hart van politiek Den Haag geven belangrijke hoofdrolspelers en de beste analisten colleges over de thema’s die het nieuws beheersen.

Hier vindt u een overzicht van de Haagsch College lezingen die reeds zijn geweest. Meer informatie over de aankomende colleges en de organisatie van het Haagsch College vindt u hier.