Montesquieu Instituut: van wetenschap naar samenleving

Reinventing the EU: New Politics, Counter-Voices

Luuk van Middelaar

In het verleden was de Europese Unie altijd verrassend goed in het ontwikkelen van instrumenten om een ​​interne markt te vormen, een monetaire unie te bouwen en economische ongelijkheden op te lossen. Nu is echter een nieuwe "toolkit" nodig om de politiek gevoeligere kwesties op te lossen.

Politiek filosoof en historicus Luuk van Middelaar betoogt dat het noodzakelijk is om "de technieken van de regelmachine te verbinden met het vermogen om beslissingen te nemen die zichtbaar zijn en verantwoordelijk zijn voor de publieke opinie." Op 18 januari 2018 geeft hij een lezing over deze kwesties.

1.

Praktische informatie

Datum: donderdag 18 januari 2018, vanaf 17:00 uur

Locatie: Speakers' Corner, The Lighthouse, Haagse Hogeschool (Johanna Westerdijkplein 75, Den Haag)

De voertaal is Engels.

2.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via het aanmeldformulier van The Lighthouse. De lezing is vrij toegankelijk.

3.

Luuk van Middelaar

Van Middelaar is de auteur van het veelgeprezen werk The Passage to Europe (Yale University Press, 2014). Tussen 2010 en 2015 werkte hij als speechwriter en adviseur voor Herman van Rompuy, de eerste permanente voorzitter van de Europese Raad. In deze turbulente jaren zag hij als insider hoe de Europese Unie van crisis naar crisis strompelde. Nu, met terugwerkende kracht, heeft hij de tijd genomen om na te denken over deze periode, zowel persoonlijk als historisch, in zijn onlangs gepubliceerde boek ‘De Nieuwe Politiek van Europa’.

4.

Organisatoren

Deze lezing wordt georganiseerd door de Haagse Hogeschool en het Montesquieu Instituut. De lezing is onderdeel van het interdisciplinaire congres “Tuning into the Noise of Europe”, georganiseerd door European Studies (Haagse Hogeschool).

 
The Hague University of Applied Sciences © HHS
Bron: HHS