Debat ‘Een sterk Europa: #hoedan?' op vrijdag 17 juni

maandag 13 juni 2022, 10:00

DEN HAAG (PDC) - Op vrijdag 17 juni modereert Mendeltje van Keulen, fellow van het Montesquieu Instituut, een nabeschouwing over de Conferentie over de Toekomst van Europa genaamd ‘Een sterk Europa: #hoedan?'. Dit debat wordt georganiseerd door het Europees Parlement Liaisonbureau in Nederland in samenwerking met de Europese Commissie Vertegenwoordiging in Nederland en het lectoraat Changing Role of Europe van de Haagse Hogeschool.

Tijdens deze nabeschouwing zal een panel van betrokkenen met studenten van de Haagse Hogeschool en andere geïnteresseerden in gesprek gaan over het democratisch proces achter de Conferentie, de resultaten en de verwachte gevolgen voor Nederland. De hamvraag is: kunnen we dankzij deze Conferentie spreken over een democratisch en daadkrachtig Europa?

Het panel zal bestaan uit Europarlementariër Esther de Lange (CDA/ EVP), Emma Berndt (Student European Studies, schrijft haar scriptie over de Conferentie en is een actieve samen.eu vrijwilliger), Mathijs Schiffers (EU-correspondent Het Financieele Dagblad), Ivo Belet (Expert Kabinet, Europese Commissie) en Lise Gregoire (Directeur Integratie Europa, ministerie van Buitenlandse Zaken).

Het evenement vindt plaats op vrijdag 17 juni 2022 van 14.30 tot 16.00 in de aula van de Haagse Hogeschool, Johanna Westerdijkplein 75.

Via deze link kun je je aanmelden om het evenement bij te wonen.

Bron: Europees Parlement Liaisonbureau in Nederland