Voortbestaan Parlement.com en Europa-Nu.nl in gevaar

donderdag 20 april 2023, 14:00

DEN HAAG (PDC) - Ruim twintig jaar is Parlement.com een toegankelijke en betrouwbare bron over parlement en ons staatsbestel en over de personen die daarin een rol spelen. Ook Europa-Nu.nl biedt al meer dan vijftien jaar toegankelijke informatie over de Europese Unie, actuele Europese beleidsthema's en de betekenis ervan voor Nederland.

Parlement.com krijgt wekelijks bijna 60.000 bezoekers (in verkiezingsjaar 2021 zelfs ruim 90.000) en Europa-Nu.nl krijgt er 50.000 per week. De beide websites zijn een initiatief van de Stichting PDC, een van de partners in het Montesquieu Instituut, waar diverse onderzoeksinstellingen in den lande met elkaar samenwerken aan valorisatie van wetenschappelijke kennis. De site van het MI, alsmede Parlement.com en Europa-nu.nl, worden geproduceerd door PDC. Dat heeft jaren lang de sites, alsmede het biografisch archief, op eigen kosten ‘in de lucht gehouden’.

De maatschappelijke waarde van deze websites is groot en wordt ook alom erkend. Zonder externe financiering kan PDC de sites echter niet in de lucht houden. Het is vijf voor twaalf, maar het pijnlijke besluit valt nog af te wenden. Het Montesquieu Instituut zet zich in voor het voortbestaan van Parlement.com en Europa-Nu.nl en vraagt ook uw hulp hierbij. Laat via onderstaande links weten waarom u ook vindt dat deze sites niet mogen verdwijnen.