Montesquieu Instituut: van wetenschap naar samenleving

Vijfde en laatste verkiezingsnummer van De Hofvijver

donderdag 16 maart 2017, 16:21

DEN HAAG (PDC) - Het vijfde deel van de verkiezingsreeks van De Hofvijver is vandaag verschenen. De laatste paar weken voor de verkiezingen zijn er twee keer per week korte, actuele verkiezings­nummers van De Hofvijver verschenen.

In deze laatste 'verkiezingsspecial' staat onder andere een analyse van het Parlementair Documentatie Centrum (PDC) over de samenstelling van de nieuwe Tweede Kamer. Bert van den Braak noemt de nieuwe Kamer 'mannelijk' en onervaren.

Ook de aankomende formatie is onderwerp van een column door Van den Braak. Hij voorspelt dat het lastig wordt, 'maar niet zo lastig'. Daarnaast analyseert Jan Schinkelshoek als voormalig campagneleider van het CDA de 'vlucht naar het centrum'.

Met het oog op de aankomende formatie zet Dr. Alexander van Kessel de veranderingen in het proces en de rol van de Tweede Kamervoorzitter in het vernieuwde formatieproces uitgebreid uiteen. Verder voorziet Prof.Mr. Aalt Willem Heringa ons van een analyse over de Nederlandse verdeeldheid en blikt Rob Honig terug op de verkiezingscampagne.