Montesquieu Instituut: van wetenschap naar samenleving

Kom naar de Nacht van de Lobbyist in Den Haag

donderdag 24 oktober 2019, 14:36

DEN HAAG (PDC) - Op 21 november organiseren de Public Affairs Academie en de Universiteit Leiden in het Kunstmuseum (Gemeentemuseum) de allereerste Nacht van de Lobbyist. Het doel van het event: wetenschap en praktijk samenbrengen en de rol van lobbyen binnen onze democratie bespreekbaar maken. Door middel van een inspirerend programma met interessante keynotes, boeiende deelsessies en politiek cabaret brengt het event belangenbehartigers, beleidsmakers, wetenschappers, studenten en andere geïnteresseerden samen.

Tijdens het event, dat zal plaatsvinden in het Kunstmuseum Den Haag (voorheen: Gemeentemuseum), worden de deelnemers meegenomen in de wereld van belangenbehartiging. Wat doen lobbyisten precies, hoe werkt lobbyen voor een goed doel en wat is de rol van de media? Deze en nog veel meer vragen staan centraal tijdens de Nacht van de Lobbyist. Met gastsprekers uit het bedrijfsleven, de academische wereld en het bestuurlijke domein is er een divers gezelschap om kennis en ervaringen bij elkaar te brengen. Onder andere Alexander Pechtold en Sven Kockelmann zullen hun opwachting maken. Ook de kracht van theater, filosofie en humor wordt ingezet om lobbyen vanuit verschillende invalshoeken te bekijken!

De avond begint met inloop om 18:00, waarbij gasten onder het genot van een drankje kunnen genieten van een unieke tentoonstelling van Claude Monet, die tijdens de avond te bewonderen is in het museum. Na een plenaire opening vervolgt het programma zich met drie rondes aan boeiende deelsessies, op allerlei terreinen. Denk aan de relatie tussen wetenschap en politiek, de lobby van de goede doelen maar evenzeer van het bedrijfsleven, en de relaties tussen lobbyisten en ambtenaren. De avond wordt afgesloten met politiek cabaret.

De Universiteit Leiden, één van de organisatoren van het evenement, is partner van het Montesquieu Instituut.

Aanmelden kan nu via onderstaande link.