Montesquieu Instituut: van wetenschap naar samenleving

Collegereeks 'Media en politiek' in december en januari

donderdag 12 december 2019, 10:47

DEN HAAG (PDC) - Op 16 december en 13, 20 en 27 januari organiseren ProDemos en Beeld en Geluid Den Haag colleges rondom het thema 'Media en politiek'. Hoe zijn politiek en media verweven? Wat is het verband met democratie?

Colleges

Elk college wordt verzorgd door een andere spreker. De kosten per college zijn vijf euro (inclusief koffie/thee). De inloop is vanaf 19.30, het college duurt van 20.00 tot 21.30.

Op maandag 16 december geeft Mark Deuze een college over Het huidige medialandschap: controle van de democratie?. De locatie is Beeld en Geluid Den Haag (Zeestraat 82).

Op maandag 13 januari geeft Hans Laroes een college over Eén nieuwsfeit – tien verschillende verhalen. De locatie is ProDemos (Hofweg 1).

Op maandag 20 januari geeft Nel Ruigrok een college over Maken en breken van de macht. De locatie is ProDemos (Hofweg 1).

Op maandag 27 januari geeft Sanne Kruikemeier een college over Mediawijsheid: hoe onderscheid je mening van feit?. De locatie is Beeld en Geluid Den Haag (Zeestraat 82).

Een uitgebreide beschrijving van de reeks als geheel en van de losse colleges is te vinden op de website van ProDemos. Aanmelden voor de gehele reeks of een specifiek college kan via het reserveringssysteem van ProDemos.

Bron: ProDemos