Debat | Wonen: Trekt de provincie ons uit het bestuurlijk moeras?

 • Huizen in Kornwerderzand
  Bron: wikipedia/Bert Kaufmann

  Ruimte is schaars in het steeds vollere Nederland. De roep om woningbouw klinkt luid. Waar liggen de kansen en wat kan de provincie?

 • In aanloop naar de provinciale verkiezingen organiseren Nieuwspoort en het Montesquieu Instituut drie debatten over stikstof (maandag 30 januari), wonen (maandag 13 februari) en gezondheidszorg (maandag 27 februari).

  Tijdens dit tweede debat gaan Francesco Veenstra (Rijksbouwmeester), Sandra Beckerman (SP-Tweede Kamerlid), Anne Koning (gedeputeerde Zuid-Holland, PvdA) en Nelleke Trappenburg (redacteur vastgoed- en woningmarkt FD) in gesprek over wonen onder leiding van moderator Sophie van Leeuwen (commissie Democratie en Debat Nieuwspoort, journalist BNR).

  In deze debatserie wordt op zoek gegaan naar het antwoord waarom het maar niet lukt om de grote maatschappelijke thema’s op te lossen. Waarom lopen noodzakelijke veranderingen vast in het bestuurlijk moeras? Steeds gaan een bestuurder, politicus, wetenschappelijk deskundige en een journalist met elkaar in gesprek. Niet het probleem staat centraal, maar de mogelijke oplossingen en de manier waarop de provincies daaraan kunnen bijdragen.

  U kunt van tevoren vragen indienen voor de panelleden via secretariaat@nieuwspoort.nl, vermeld in uw mail welke avond het betreft.

  Datum en tijd: maandag 13 februari 2023 van 17.15* tot ca. 18.30 uur, inloop vanaf 16.45

  Locatie: Internationaal Perscentrum Nieuwspoort, nieuwe locatie in het tijdelijke Tweede Kamergebouw (Bezuidenhoutseweg 67), en livestream

  *We raden u vanwege de veiligheidsmaatregelen aan iets eerder te komen dan u gewend bent.

  Na afloop vindt u de video-opname van het debat op deze pagina.

  U kunt zich aanmelden via de website van Nieuwspoort. Kunt u onverhoopt toch niet aanwezig zijn? Gelieve u dan af te melden via secretariaat@nieuwspoort.nl.

  Wilt u na afloop eten in Nieuwspoort? Reserveren kan via het aanmeldformulier.

  Logo

  Dit evenement is onderdeel van Spreeek, een samenwerkingsverband van Haagse instellingen. Samen organiseren we debatten en dialogen over maatschappelijk actuele thema’s. Kijk op spreeek.nl voor al het moois wat Den Haag op debat- en dialoogvlak te bieden heeft.