Podcast Het spel en de macht #2: hoe goed is strijd tussen coalitie en oppositie?

woensdag 22 maart 2023, 14:45
Het spel en de macht aflevering 2 2023

DEN HAAG (PDC) - Welke ruimte laten oppositie en coalitie aan de regering om wetten te maken en beleid uit te voeren? Stelt de oppositie in de Tweede Kamer zich passief op en zijn ze vooral bezig met scorebordpolitiek? Of buiten ze juist alle mogelijkheden uit om hun idealen te verwezenlijken? Deze vragen staan centraal in de tweede aflevering van de podcastserie Het spel en de macht over de 'Nieuwe bestuurscultuur'.

In samenwerking met het Montesquieu Instituut maakt het Centrum voor Nederlandse Politiek en Bestuur (CNPB) een podcast over 'de nieuwe bestuurscultuur'. Wat is er eigenlijk terecht gekomen van deze veelgebruikte term? En hoe uit zich de nieuwe bestuurscultuur in Nederland? In vijf afleveringen gaan experts op verschillende deelonderwerpen van deze 'nieuwe bestuurscultuur' in.

Deze aflevering zijn te gast:

  • Rick van Well, politicoloog aan de Universiteit Leiden, over de rollen waar oppositiepartijen in Nederland uit moeten kiezen en hoe dat te zien is in hun stemgedrag.
  • Linda Bos, communicatiewetenschapper aan de Universiteit van Amsterdam, met haar spreken we over het gebruik van media door (populistische) partijen.

Het Spel & De Macht is een podcast van het Centrum voor Nederlandse Politiek en Bestuur van Universiteit Leiden en het Montesquieu Instituut. Dit is het derde seizoen van de podcast. De redactie en productie zijn in handen van Caelesta Braun, Simon Otjes en Arend Viëtor.

Naar de podcast

Direct luisteren

Bron: ...