Montesquieu Instituut: van wetenschap naar samenleving

Monitoren

 
Screenshot Europese Monitor

Onder de paraplu van het Montesquieu Instituut heeft PDC in samenwerking met het ANP de Parlementaire, Politieke, EU- en Subsidiemonitor ontwikkeld. Deze monitoren vormen dé kennismanagement tool over de belangrijkste ontwikkelingen op uw vakgebied.

"Het ANP biedt samen met het Parlementair Documentatie Centrum de Parlementaire Monitor. Daardoor zijn we met gerichte zoekopdrachten direct aangesloten op het politieke speelveld in Den Haag. Het stelt ons in staat verschillende data aan elkaar te koppelen waardoor we op voor ons belangrijke thema’s en onderwerpen een goed totaalbeeld krijgen.” - Kamer van Koophandel

Een volledig en actueel overzicht van het Haagse of Europese proces van wet- en regelgeving en van de belangrijkste politieke ontwikkelingen binnen de eigen branche is essentieel. Hiermee bent u als beleidsmaker en/of beleidsbeïnvloeder in staat tijdig kansen én bedreigingen voor uw organisatie te onderkennen.

1.

Kennisdomeinen

  • de Nederlandse parlementaire besluitvorming in de Parlementaire Monitor
  • de politieke dimensie achter deze besluitvorming in de Politieke Monitor
  • de Europese besluitvorming en koppeling met Nederlandse wetgeving in de EU Monitor,
  • de wereld van subsidies en financieringsmogelijkheden in de Subsidiemonitor

2.

Overzichtelijke online omgeving

In de Monitoren komen de expertisegebieden van PDC (informatie-architectuur en parlementaire besluitvorming) en ANP (nieuws en media) samen in een complete en overzichtelijke online kennismanagementomgeving. Uw informatiebehoefte op het gebied van parlement, politiek, nieuws en media (incl. print) wordt aangevuld met uitgebreide analysemogelijkheden. Met uw smartphone, tablet of pc bent u verzekerd van de juiste informatie op het juiste moment.

3.

Meer informatie

4.

Interesse?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van deze monitoren neem dan contact op met PDC via het contactformulier of bel met 070-3560238.