Montesquieu Instituut: van wetenschap naar samenleving

C. (Caroline) de Gruyter

foto C. (Caroline) de Gruyter
vergrootglas

Caroline de Gruyter is correspondent voor NRC Handelsblad. De Gruyter begon als correspondent Midden-Oosten met standplaats Gaza en later Jerusalem. Vanaf 1999 is zij actief binnen Europa; ze heeft onder andere twee maal vijf jaar in Brussel gezeten. Voor haar journalistieke werk over de EU ontving zij meerdere prijzen. De Gruyter schreef twee boeken over het leven in de plaats waar zij op dat moment correspondent was, en een boek over de aantrekkingskracht van populisme in Europa.

in de periode 2014-heden: spreker MI-activiteit, spreker Europalezing

1.

Voornaam (roepnaam)

(Caroline)

2.

Hoofdfuncties/beroepen (2/8)

  • correspondent (Genève), NOS radio, van 2004 tot 2008
  • medewerker Carnegie Europe (achtergrondartikelen over Europese zaken), vanaf 2013

U ziet een selectie van de loopbaan. In de uitgebreide versie is de gehele loopbaan in te zien.

3.

Nevenfuncties

huidige
  • lid European Council on Foreign Relations

4.

Opleiding

In de uitgebreide versie is een overzicht van de opleiding(en) opgenomen.

5.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, opleiding en wetenswaardigheden. Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.