Generatie aan Zet

Generatie aan Zet logo

Generatie aan Zet is een project van Stichting Baneb, Het Debatbureau en het Montesquieu Instituut. Het is een programma voor jongeren die naar de middelbare school gaan, daar net klaar zijn, of bezig zijn met een vervolgopleiding. Via de verschillende projecten krijgen jongeren de kans om zich actief in te zetten voor onze samenleving. Onder begeleiding van een deskundige geven jongeren gastlessen, organiseren ze events of gaan ze in gesprek met bestuurders over onderwerpen die zij belangrijk vinden.

Wil je meer weten over Generatie aan Zet? Kijk dan op generatieaanzet.nl

Maatschappelijke Diensttijd

 
MDT logo met tekstring warm

De Maatschappelijke Diensttijd (MDT) is een initiatief van de overheid waarin jongeren tussen de 14 en 27 jaar hun talenten en interesses ontdekken. Tijdens een MDT-project zetten jongeren zich vrijwillig in voor een ander. Deze projecten kunnen variƫren tussen het geven van taalles aan statushouders tot het organiseren van een maatschappelijk evenement.

Het is een kans voor jongeren om hun talenten te ontdekken, van betekenis te zijn, nieuwe mensen te ontmoeten en keuzes te maken voor de toekomst. Hun persoonlijke ontwikkeling en vrijwillige inzet voor anderen maakt onze samenleving sterker.

Meer informatie vind je op de website van MDT.