Jongeren Generatie aan Zet organiseerden onderdelen WEMEP-conferentie

donderdag 2 februari 2023, 17:00

DEN HAAG (PDC) - Van 19 tot 23 januari namen circa 100 jongeren uit acht Europese landen deel aan de West Europese conferentie van het Model European Parliament (WEMEP) in Den Haag. Jongeren van Generatie aan Zet (GaZ) hebben zich in de maanden in aanloop naar de conferentie in verschillende teams ingezet om deze conferentie tot een succes te maken.

De deelnemers van de conferentie arriveerden op donderdag 19 januari in Nederland. Een GaZ-team regelde dat zij vanaf hun plaats van aankomst veilig aankwamen in Den Haag en wegwijs werden gemaakt in de stad. Aan het eind van de middag werden de deelnemers opgehaald door hun gastgezin, waarvan de werving onder de verantwoordelijkheid van een ander GaZ-team viel.

 
IMG_1805
Bron: Tom Kuijpers

Op vrijdag vond voor alle deelnemers de teambuilding plaats. Deze was bedacht en uitgevoerd door een derde GaZ-team. Via een speurtocht met teambuildingsopdrachten kregen zij de mooiste plekken van Den Haag te zien. Daarna startten de deelnemers, die gedurende de week in de rol van Europarlementariër doken, met hun commissievergaderingen. Daarvoor was praktisch en inhoudelijk alles voorbereid door een GaZ-team.

 
IMG_2783
Bron: Tom Kuijpers

Op zaterdagavond was er tijd voor ontspanning. Tijdens een culturele avond, ook georganiseerd door een GaZ-team, was er ruimte voor culturele uitwisseling. Door optredens leerden de deelnemers elkaars cultuur een stukje beter kennen.Voordat op maandag de plenaire vergadering plaatsvond, waren er diverse persconferenties en een lobbysessie. Tijdens de lobbysessie gingen de deelnemers in gesprek met een ervaren lobbyist. Deze bijeenkomsten zijn bedacht en vorm gegeven door het GaZ-team lobby en pers.

Generatie aan Zet is het maatschappelijke diensttijdproject van het Montesquieu Instituut, het Debatbureau en stichting BANEB. Generatie aan Zet doen jongeren niet alleen. Ze worden door een deskundig team geholpen en gecoacht. Zij werken hierbij altijd samen met een of meer leeftijdsgenoten.