Bert van den Braak

foto Bert van den Braak
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)

Kenner van de parlementaire geschiedenis met grote parate feitenkennis. Als medewerker van het PDC nauw betrokken bij websites over parlement en politiek en beheerder van het omvangrijke biografisch archief, het databestand over Nederlandse politici. Promoveerde in 1998 op een lijvig proefschrift over de Eerste Kamer, schreef samen met J.Th.J. van den Berg een boek over de parlementaire geschiedenis 1946-2016 en publiceert regelmatig in tijdschriften en dagbladen. Sinds 1 december 2018 is hij bijzonder hoogleraar parlementaire geschiedenis en parlementair stelsel in Maastricht.

 

Bert van den Braak is als fellow verbonden aan het Montesquieu Instituut, waar hij zich specialiseert in parlementaire geschiedenis. Sinds 2012 is hij via PDC al verbonden aan het Montesquieu Instituut.

Sinds 2018 is Van den Braak bijzonder hoogleraar parlementaire geschiedenis en parlementair stelsel aan de Universiteit Maastricht. Zijn wetenschappelijke werk omvat onder meer een lijvig proefschrift over de Eerste Kamer en een boek over de Nederlandse parlementaire geschiedenis tussen 1946-2016 (in samenwerking met Joop van den Berg). Naast zijn wetenschappelijke activiteiten is hij (eind)redacteur voor de websites Parlement.com en Europa-Nu.nl en beheert hij het omvangrijke biografische archief van PDC.