Onderwijs

De Faculteit Governance and Global Affairs heeft onder de vlag van het Montesquieu Instituut in de afgelopen jaren diverse onderwijsprogramma's opgezet voor verschillende doelgroepen.

Inhoudsopgave van deze pagina:

1.

Masterclass

 
Masterclass 2011 boekje - 045

Van 2008 tot en met 2013 werden er Masterclasses georganiseerd voor excellente studenten.

Verschillende sprekers gaven gedurende vier à vijf maanden hun visie op een Europees onderwerp. Van de studenten werd een actieve participatie verwacht, zodat zij behalve van hun docent, ook van elkaar konden leren. Na een succesvolle afronding kregen de studenten aan certificaat uitgereikt in de Eerste Kamer.

Overzicht Masterclasses

 

2.

Collegereeks

 
Kutsal Yesilkagit

Van 2008 tot en met 2013 organiseerde het Montesquieu Instituut in samenwerking met het Departement Bestuurskunde van de Universiteit Leiden een collegereeks voor studenten en overige belangstellenden.

Studenten konden deze collegereeks als een keuzevak in het 3e jaar volgen, waarbij 5 ECTS credits te verdienen waren. Studenten volgden naast de reguliere colleges ook werkgroepen en schreven een eind paper over de colleges. Daarnaast konden overige belangstellenden een certificaat ontvangen indien een minimum van 5 colleges waren bijgewoond.

Overzicht collegereeksen

 

3.

Lezingenreeks 'A Closer Look at the EU'

Het Montesquieu Instituut heeft in samenwerking met de Master European Union Studies een reek lezingen georganiseerd gegeven door vooraanstaande sprekers uit het veld. Zij gaven inzichten in de werking van verschillende instituties binnen de EU en de uitdagingen waarvoor zij zich geplaatst zien.